Sunday, February 8, 2009

Trendrapport från Maison & Objet inredningsmässan i Paris

För att få inspiration åker jag gärna till den enorma inredningsmässan Maison & Objet utanför Paris. Mässan arrangeras i januari och september varje år. Här finns verkligen allt inom inredning. Dom har avdelningar för det dukade bordet, barnsaker, textilier, Now (ungt & nytt) m.m. Dessutom bjuder dom på tre stora inspirationsutställningar varje gång. Det är från dom utställningarna jag tänkte visa lite bilder.
Temat på mässan var Antidotes (motgift), vilket kan behövas mot finanskris och den här mörka årstiden.


Den första utställningen - Icono clash - var skapad av Vincent Grégoire för NellyRodi. Härligt klara färger och humor. Jag misstänker nästan att Vincent besökt Antikmässan förra året. För dom av er som också gjorde det kommer säkert ihåg hur en av våra utställningar hade skapats i samarbete med en svensk graffittikonstnär vid namn Finsta. Mer graffitti och lägg gärna märke till hur djurhuvudet (som är gjort helt i textilier) lipar.

Mycket djur och färgglatt.


En annorlunda lampa.


Alla klara färger verkar vara OK.


Ännu mera saker med färg.


Den här pallen är ju helt fantastisk.


Den andra utställningen - Valeur-refuge - skapad av Francois Bernard. Här var det bara lite färg, men desto mer djur och fortfarande med humor. Närbild på det lipande djurhuvudet.


Hundar på kuddar och hundtandat mönster.


Uppstoppade djur fanns också.


Ännu mera hundkuddar.


För alla som inte har egna släktporträtt.


Att lura ögat var också populärt. Detta är en vanlig tapet.


Bokstäver och siffror på olika sätt såg jag en hel del av.


Den gamla Fladdermusen på ett mer metalliskt sätt. Undrar hur skön den är att sitta i?


Den tredje och sista utställningen - Color patch - var skapad av Elizabeth Leriche. Här lektes det för fullt med klara färger och post-it lappar. Hon hade gjort ett mönster på en hel vägg med post-it lappar. Det verkar vara praktiskt när man själv vill vara lite kreativ och tröttnar man är det ju bara att riva ner alla lappar på några minuter. Har tyvärr ingen bild på hennes konstverk, men tavlarn bakom den här soffan var också häftig.Med det här tyget på stolarna blir alla samma, men ändå unika. Fantastiskt!

Är själv inte så duktig på hantverk, men det såg ut som alla bitarna var stickade och sedan ihopsydda. Den här skulle jag gärna vilja ha hemma.

I år satsade mässan på en ekologisk restaurang. Kul tycker jag samtidigt som jag ställer mig frågan - Varför måste det alltid se ut så här när man pratar ekologisk eller miljövänligt? Kan inte sån här mat serveras på vanliga restauranger?


Lite halm....Trälådor och gräs...

1 comment:

Marknadssupport said...

Jätteintressant och fina bilder.