Thursday, December 17, 2009

Glöggrunda på Östermalm 2009

Sveriges Konst- & Antikhandlareförening, SKAF, bjuder på glöggrunda med öppethus i ca 15-20 butiker på Östermalm i Stockholm en kväll varje år i december. Jag tog med mig mina kollegor Gunilla Eriksson och Suss Granström på årets runda.

Vi började hos SKAFs ordförande Erik Edelstam som självklart är utställare på Antikmässan.

Hos Erik Edelstam mötte vi Janne Ribbhagen som var nyfiken på ett litet porträtt. Janne är förstås utställare på Antikmässan.

Hos Lars-Yngve Johansson var det så mycket folk, så Lars-Yngve, själv fick hålla sig bakom disken. Lars-Yngve är med som expert i Antikmässans kvalitetsgrupp. Se gärna tidigare inlägg om du vill veta mer om vår kvalitetsgrupp.

Här mötte vi Johan Nordén som för några år sedan var programledare för SVTs Otroligt Antikt.
Nu är han också med som expert i Antikmässans kvalitetsgrupp.
Nu har vi hamnat hos Lundgrens Antikhandel. Här träffade vi Robert Halvarsson, antikhandlare med fokus på 1900-tal och utställare på Antikmässan här tillsammans med Eva Nordenfelt, journalist.

Hit kom också två andra medlemmar i SKAF, Mikael Olsson, Jobsmyr Antik och Mikael Berglöf, Berglöfs Atikhandel. Båda är utställare på Antikmässan.

Hos Knutssons Konst & Antik var det Fredrik Knutsson som var ensam värd när hans far, Bo Knutsson var på resa. Och till Antikmässan kommer dom förstås.

Passar på att ta en bild på hur mycket gott som serveras hos alla handlare den här kvällen.

Thunér Antikhandel flyttade för ett par år sedan från Sibyllegatan till Karlavägen. Här far Lars Thunér och son Rickard Thunér. Rickard är också sedan ett par år med som expert i Antikrundan på SVT och självklart är dom utställare på Antikmässan.

Här är mina kollegor, Suss tv och Gunilla th, med en vintage Louis Vuitton resväska hos Thunér
Antikhandel.

No comments: