Thursday, October 22, 2009

Hem 2009 mässan för alla som gillar inredning & design

Är man nyfiken på trender inom inredning, utsvulten på inspiration och samtidigt shoppingsugen är inrednings- & designmässan Hem 2010 något för dig! Markera datumen 7-10 oktober 2010 redan nu. Här kommer bilder från Hem 2009 som gick 1-4 oktober.
Årets tema för mässan var Färgstarkt & Lekfullt, vilket gick som en röd tråd genom våra inspirationsutställningar, föreläsningar och hos flera av våra utställande företag.
ps Alla följande fina bilder från Hem 2009 har den duktiga fotografen August Eriksson tagit ds

Entrétorgsutställningen bar samma namn som årets tema - Färgstarkt & lekfullt och sammanställdes av Jan Rundgren.
Såg att en sån här Carl Malmsten soffa från 60-talet, på en auktion alldeles nyligen, gick för ynka 1.600 kr. Hade jag sett den här utställningen innan hade jag definitivt lagt ett bud på den soffan.

Visst blir man glad av gult!


Grön inspiration.
Fortfarande från samma utställning.

Hem 2009 har en samarbetspartner sedan starten av hem-mässorna 2001 och det är inredningsmagasinet ELLE Interiör. Varje år bjuder dom på en egen trendutställning. I år lät dom Agneta Törnqvist inreda 6 olika rum. Det var bl a sovrum, barnrum, verkstad m.m. Här är en liten del av vardagsrummet.

Ett riktigt vill ha rum för mig är ett dressingroom. Alla rummen kommer att visas i ELLE Interiörs decembernummer.

Vår tredje utställning hette Effulgent, vilket betyder skimmrande. Det var ett samarbete mellan Sven Lundh, mannen bakom det kända möbelföretaget Källemo och Roland Thysell, Thysells Möbler. Sven stod för oförglömliga möbelklassiker och Roland för sina fantastiska svart/vita foton. Utställningen visades tidigare i somras i Trelleborg.

Hem 2009 hade 92 utställande företag och arrangeras sedan flera år parallellt med Hem & Villa, mässan för dom som vill bygga hus, bygga ut eller till, byta kök eller badrum m.m. Den mässan har mellan 300-350 utställare. Det här är en bild från Hems utställare Swedeses monter.

På mässan får man förstås provsitta soffan innan man slår till och köper den på plats eller lägger en beställning. Det här är en bild från Grandpas monter.

Det syntes tydligt att utställarna inspirerats av årets tema. Det här är Blå Stations monter.

Stefan Nilsson, känd som trendexpert på söndagsmornar i TV4. Han är också mannen bakom företaget Designgalleriet som, för Hem 2009s räkning, skapade en utställning som tolkade nästa stora trend, enligt Stefan, Ateljétrenden. Här kunde man dessutom shoppa helt nya och spännande designprodukter.

Möbelriket från Småland och Johan Sjöberg och Anders Wisth presenterade Green Design. En utställning som visade färsk design med fokus på det miljövänliga. Den här utställningen har bl a visats i New York och Polen.

Vår absolut största utställning var utställningen Köksliv. Den skapades av Synnöve Mork. Utställningen var över 600 kvm stor och visade flera olika köks- och förvaringsmiljöer. Allt i läckra färger.

Det här blev min köksfavorit. Kaklet är en bild som Synnöve själv tagit i Milano och sedan har företaget Fotokakel gjort till ett kakel av bilden. Jag säjer bara wow!

En del av det röda köket.

Och till sist ett stilleben från det röda köket i utställningen Köksliv.

No comments: