Thursday, May 14, 2009

Nu är det dags att låta sig inspireras till nya idéer!

Nu är det dags att börja söka inspiration till nya idéer som kan användas på nästa Antikmässa. I tisdags var jag först på Svenskt Näringsliv för att lyssna på seminarier som handlade om kundservice. Mycket intressant och så mycket att lära. Därefter var det pressvisning hos företagen Mateus, keramik, U it´s u, smycken, Ceannis, väskor, kuddar o plädar och Linum, textilier. Och wow, vad det kommer mycket snyggt till hösten/vintern.
Därefter bar det av till Designgalleriet på Odengatan 21 i Stockholm. Där var det vernissage för ett nytt design- och miljöprojekt som Stockholms Stadsmission gjort. Nedan följer lite bilder:Hos Mateus mötte jag inredaren Marie-Louise Douglas och Mateus ägare och grundare Teresa Lundahl

En av Mateus nyheter var den här fantastiskt annorlunda kannan. Det känns kul att dom vågar tänka nytt, spännande och i det här fallet helt knasigt. Jag tänker definitivt köpa en.


Som ett stort fan av soppterriner så vill jag visa förra säsongens nyhet. Den finns förstås i flera färger, men jag som bara har svart och vitt porslin hemma vill gärna ha den här.Eva Personne, U it´s u, tycker jag, har hittat ett bra sätt att visa sina snygga smycken på.

Med på pressvisningen var tre av mina kollegor, Lena Bergman, Suss Granström och Kajsa Falck.Nu är vi på Designgalleriet. På bilden står Eero Koivisto från den kända designtrion Claesson Koivisto Rune. Det är dom som ligger bakom den fantastiska designprodukten (bärkassen) som dessutom syns i bakgrunden.Här sitter två duktiga sömmerskor och syr upp dessa bärkassar efter önskmål från besökarna/kunderna. Fram till den 16 maj finns dessa att köpa på Designgalleriet för endast 50 kr och alla pengarna går oavkortat till Stadsmissonen. (Bärkassarna finns att köpa i Stadsmissionens butiker också) Alla som varit med och bidragit till framtagandet av bärkassen har jobbat gratis.


Här Berättar Stefan Nilsson, Designgalleriet, lite om projektet. Innan han lämnade över ordet till skådespelaren och ledarmoten i Stockholms Stadmission - Lena Endre. Hon berättade att hon hade haft det så svårt ekonomiskt i början av karriären att hon fått 600 kr, ett par långkalsonger och ett par sockor (det var strax före jul) av Stadsmissionen och därför brann hon självklart för detta uppdrag. (som hon förstås inte får något betalt för)

Därefter berättade Eero Koivisto om hur projektet startat och sedan hur den designade produkten blivit till. Mycket ödmjukt och intressant. Tydligen kastas enorma mängder av tyg som inte kunnat återanvändas varje år av Stadsmissionen + att de vanliga plastkassarna som vi köper i affärerna innhåller ämnen som inte bryts ner i naturen. Så ut och köp flera av Stadsmissionens nydesignade bärkassar! Självklart hade även han hade bidragit gratis.

No comments: