Jag hade trott att jag skulle hinna fota en hel del under mässan, men ack vad jag bedrog mig. Här kommer ett litet axplock av vad jag lyckades få ihop. Jag är oerhört tacksam för att våra gästbloggare var flitiga på det området.
Lotta Ahlvar och Svenska Moderådet hade i år fått uppdraget att blanda vintagemode och inredning. Jag tycker att dom lyckades kanon bra!
Här är en annan del av Moderådets utställning (mer om inspirationsutställningarna kan du se i 1 av våra 3 filmer från mässan som ligger på vår hemsida www.stockholmsmassan.se/antik . Där berättar också kreatörerna själva om utställningarna)
En utställare som alltid gör fantastiskt fina och genomtänkta montrar varje år är Christina Sundqvist på A la Carte. Hon finns till vardags i sin butik på Riddargatan i Stockholm.
Ännu en bild på A la Cartes monter
I år hade vi för första gången utställare med Vintagekläder med på mässan. Vi känner att de har kommit för att stanna. Här är en bild på Herr Judit som fokuserar på herrkläder. Herr Judits butik ligger på Hornsgatan i Stockholm och öppnar nu till helgen den 25 april en ny butik som även kommer att ha inredning. Brandstationen kallas det och ligger på Krukmakargatan 22 i Stockholm.
Som besökare kan det vara skönt att ta en paus. Vi har flera fasta restauranger, men vi bygger ofta upp extra kafeer för att täcka det stora behovet av att få sitta och fika. I det här kafeet bakas det färska kakor hela dagarna. Det doftar gott och smakar härligt!
Vi har inte målat över någon gammal tapet på väggen. Det är en helt nydesignad tapet.
Under vernissagekvällen hade vi en DJ i avdelningen Vintage/Modern design - Ulmox kallar han sig och honom kan man ibland se spela på nyrenoverade Scandic hotell Malmen vid Medborgarplatsen i Stockholm.
Det här är Elisabeth Debong. Hon är vår kreatör som ser till att Antikmässans helhet ser bra ut. Elisabeth arbetar även med IKEA, Sköna hem m fl.
Här har vi en sommelier som precis ska till och sabrera en flaska champagne. Det var Sanna Gebeyehu och Aia Jüdes, kreatörerna bakom vår utställning À table - en historisk kostcirkel, som tyckte att deras utställning skulle kryddas med en riktig sabrering.
Och här får jag en snabbkurs i denna ädla konst innan jag själv skulle utföra tricket. Med en personlig coach precis bredvid kan jag säja att det var ganska enkelt, men jag vet inte om jag skulle klara det själv. Det handlade om att flaskan måste vara välkyld, hitta flaskans svaga punkt, greppa flskan i botten och föra sabeln/kniven bestämt, men inte för hårt utmed flaskan osv
No comments:
Post a Comment